Præst er dræbt under afsluttet gidseldrama i fransk kirke

En præst er dræbt under et gidseldrama tirsdag formiddag i en kirke i den franske by Saint-Etienne-du-Rouvray, hvor flere personer blev tilbageholdt.

To gidseltagere er dræbt af politiet, mens et andet gidsel er livstruende såret ifølge det franske indenrigsministerium.

25 minutter efter de første meldinger om hændelsen blev gerningsmændene ifølge en politikilde "neutraliseret". Senere blev det bekræftet, at politiet skød de to mænd, da de kom ud fra kirken.

- På et tidspunkt kom de to gerningsmænd ud fra kirken, og så blev de dræbt af elitebetjentene, siger Pierre-Henry Brandet, en talsmand i indenrigsministeriet til France Info.

Paven har fordømt gidseltagningen, som Vatikanet kalder ekstra uhyrlig, da angrebet var rettet mod et helligt sted.

De to gidseltagere skulle ifølge avisen Le Figaro have sneget sig ind i kirken under en messe tirsdag morgen. Der var en præst og fire bedende i kirken - heriblandt to nonner.

Politikilder siger ifølge avisen, at den ene af gerningsmændene bar et muslimsk hovedklæde.

Gidselsituationen skal være begyndt mellem klokken 9.00 og 9.45, rapporterer France 3. Omtrent to timer senere lød det fra politiet, at gidseltagerne var neutraliseret.

Episoden udspillede sig i byen Saint-Etienne-du-Rouvray, der ligger nær Rouen nordvest for den franske hovedstad, Paris. Kirken ligger ved rue Lazare Carnot.

Den franske præsident, François Hollande, er på vej til stedet, meddeler hans kontor i Paris.

Også den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, skulle være på vej til Saint-Etienne-du-Rouvray ifølge flere franske medier.

For halvanden uge siden blev Frankrig også rystet af et voldsomt angreb på strandpromenaden i Nice, hvor 84 mennesker blev dræbt, da en mand i lastbil kørte ind i en menneskemængde.

/ritzau/

 

Dagens Gossip