Præst er dræbt under afsluttet gidseldrama i fransk kirke

En 85-årig præst er dræbt under et gidseldrama tirsdag formiddag i en kirke i den franske by Saint-Etienne-du-Rouvray, hvor flere personer blev tilbageholdt.

To gidseltagere er dræbt af politiet, mens et andet gidsel er livstruende såret.

Islamisk Stat har via nyhedsmediet Amaq taget skylden for angrebet. Den franske præsident, François Hollande, siger, at de to gerningsmænd erklærede et tilhørsforhold til den ekstremistiske gruppe.

De to gidseltagere skulle ifølge avisen Le Figaro have sneget sig ind i kirken under en messe. Der var en præst og fire bedende i kirken - heriblandt to nonner.

25 minutter efter de første meldinger om hændelsen blev gerningsmændene skudt og dræbt af politiet.

- På et tidspunkt kom de to gerningsmænd ud fra kirken, og så blev de dræbt af elitebetjentene, siger Pierre-Henry Brandet, en talsmand i indenrigsministeriet til France Info.

Paven har fordømt gidseltagningen, som Vatikanet kalder ekstra uhyrlig, da angrebet var rettet mod et helligt sted.

Episoden udspillede sig i byen Saint-Etienne-du-Rouvray, der ligger nær Rouen nordvest for den franske hovedstad, Paris. Kirken ligger ved rue Lazare Carnot.

Den franske præsident, François Hollande, var tirsdag eftermiddag på gerningsstedet sammen med indenrigsminister Bernard Cazeneuve.

- Daesh (Islamisk Stat, red.) har erklæret krig mod os. Vi må kæmpe denne krig med alle midler under respekt for loven, som gør os til et demokrati, sagde Hollande.

I Danmark vækker angrebet reaktioner hos udenrigsminister Kristian Jensen (V).

- Jeg fordømmer stærkt endnu et barbarisk angreb - igen i Frankrig. Tanker går til ofre og deres familier. Vi må stå sammen mod terror, skriver den danske udenrigsminister på Twitter.

For halvanden uge siden blev Frankrig også rystet af et voldsomt angreb på strandpromenaden i Nice, hvor 84 mennesker blev dræbt, da en mand i lastbil kørte ind i en menneskemængde.

/ritzau/

 

Dagens Gossip