Pragtkasser af Randers sænker AGF i lokalopgør

16/04/2016

Randers FC er ved at finde sig selv efter en svær tid med den såkaldte kone-sag, der involverede Jonas Borring og Christian Keller.

Lørdag eftermiddag sejrede kronjyderne med 2-0 på udebane over lokalrivalen AGF og presser sig derved op på en foreløbig sjetteplads i Superligaen. Randers har nu hentet syv point i de seneste tre kampe.

Sejren blev grundlagt på to pragtkasser af Kasper Fisker og Mandla Masango i begyndelsen af anden halvleg.

Dermed er ligaens nummer ti, AGF, fortsat uden ligasejr i 2016. Glen Riddersholms tropper har spillet uafgjort fem gange og tabt to gange i forårets syv kampe og har kun bedre pointhøst i foråret end agterlanternen Hobro.

AGF lignede ellers fra start et hold, der havde kvalitet og intentioner om at tage tre point. I begyndelsen var det i hvert fald ikke til at se, at holdet havde en kun tre dage gammel kamp i benene - nemlig sejren i den første pokalsemifinale over AaB.

Hjemmeholdet var aggressivt fra start og satte sig på kampen og skabte et par muligheder i første halvleg.

Den største tilfaldt Elmar Bjarnason midtvejs, men Randers-keeperen Karl-Johan Johnsson parerede med en refleksredning.

Kort efter blev Bjarnason skadet og måtte lade sig erstatte af Daniel Christensen.

Generelt var de første 45 minutter en anelse tamme rent spillemæssigt. Derimod var intensiteten i top mellem de to lokalrivaler.

Særligt Randers havde meget lidt at byde ind med, men det ændrede sig straks fra anden halvlegs start.

Godt et minut var afviklet, da Kasper Fisker trak ind i banen fra højrekanten og sendte et brag af sted fra godt 20 meter. Bolden ramte undersiden af overliggeren og strøg i mål bag den forbløffede AGF-målmand Steffen Rasmussen.

Så tænkte man, at rundens mål var scoret, men tre minutter senere kom Mandla Masango med et måske endnu bedre bud til den hæder.

Blandt venner og fjender i straffesparksfeltet saksesparkede han bolden i mål til Randers-føring på 2-0.

I et forsøg på at vende kampen sendte Riddersholm spydspidsen Morten "Duncan" Rasmussen og kantspilleren Stephan Petersen på banen midtvejs i anden halvleg. Men uden succes.

Randers var det bedste hold efter pausen og kunne på den baggrund tage tre fortjente point med hjem.