Pragtmål sikrer Arsenal femte sejr på stribe i derby

14/03/2015

Arsenal fortsætter den flotte stime af sejre i Premier League. Med 3-0 hjemme over West Ham hentede Arsenal den femte ligasejr i træk og den ottende i de seneste ni kampe.

Dermed cementerede Arsenal sin position som nummer tre, og der er kun et point op til nummer to, Manchester City, der lørdag aften dog kan øge forspringet ude mod Burnley.

Arsenal dominerede lørdagens London-opgør og havde flere gode chancer, inden åbningsscoringen faldt i første halvlegs sidste minut.

Et flot gennemspillet angreb blev afsluttet af franske Olivier Giroud, der fra kanten af straffesparksfeltet hamrede bolden i målhjørnet og i nettet via stolpen med et venstrebenshug.

Efter pausen var hjemmeholdet knap så angrebslystent fra start, men i slutningen blev sejren alligevel cementeret.

10 minutter før tid faldt 2-0-scoringen, da Aaron Ramsey sendte bolden i nettet efter et fremragende bandespil med Olivier Giroud.

Bare tre minutter senere øgede Mathieu Flamini efter et nyt sublimt angreb, hvor West Ham blev spillet helt tyndt.

Dermed blev det en klar sejr, selv om manager Arsène Wenger ellers virkede mest fokuseret på at køre sejren hjem uden at bruge for mange kræfter.

Tirsdag skal Arsenal nemlig forsøge at overføre den hjemlige succes til Champions League i den anden 1/8-finale mod Monaco. Det franske hold vandt 3-1 i London i den første kamp.

I bunden af Premier League tog Aston Villa en vital udesejr med Jores Okore på banen i hele kampen.

Villa vandt hele 4-0 over Sunderland, som er en af rivalerne i bundkampen. Gabriel Agbonlahor og Christian Benteke scorede to gange hver inden pausen.

Inden kampen lå Aston Villa på pladsen lige over nedrykningsstregen, men den placering bliver nu givet videre til netop Sunderland.

Aston Villa har seks point ned til Queens Park Rangers og Burnley under stregen, men Burnley kan dog reducere afstanden i det førnævnte opgør hjemme mod Manchester City senere lørdag.

Hos Leicester havde Kasper Schmeichel chancen for comeback efter en længere skadesperiode, men han opholdt sig på bænken i hele hjemmekampen mod Hull, der sluttede 0-0.

Leicester spillede ellers en mand i overtal i de sidste 20 minutter efter udvisningen til Tom Huddlestone, men formåede ikke at vinde for første gang siden 10. januar og ligger stadig isoleret på sidstepladsen.