Prandelli trækker sig som landstræner efter VM-nedtur

Cesare Prandelli trækker sig som landstræner for Italien efter nedturen ved VM i fodbold.

Det oplyser Prandelli umiddelbart efter tirsdagens 0-1-nederlag til Uruguay. Et resultat, der betyder, at Italien er færdige ved slutrunden i Brasilien.

- Da det er mit ansvar, har jeg informeret fodboldforbundets ledelse om, at jeg stopper, siger landstræneren til AFP.

Prandelli langer efter nederlaget ud efter kampens dommer, der efter en times spil viste Claudio Marchisio ud for at stemple en modstander. Senere overså dommeren en udvisning, da Uruguays Luis Suarez bed en italienske forsvarsspiller i skulderen.

- Det er latterligt, at vi blev reduceret til 10 mand i sådan en kamp. Der var ikke nogen grimme frispark eller noget, som berettigede en udvisning. Man må ikke ændre en kamp på den måde, siger Prandelli ifølge Reuters.

Forbundets præsident, Giancarlo Abete, sad ved siden af Prandelli på pressekonferencen efter nederlaget til Uruguay, og præsidenten håber, at han kan få Prandelli til at genoverveje sin beslutning om at stoppe.

Abete oplyser, at man vil holde et møde i næste uge.

Det er blot en måned siden, at Cesare Prandelli forlængede sin kontrakt med det italienske fodboldforbund frem til EM i 2016. Derfor kommer beslutningen som lidt af en overraskelse.

VM må dog betegnes som en stor skuffelse for de firedobbelte verdensmestre, der ellers lagde godt ud i gruppe D med en sejr på 2-1 over England.

Senere tabte holdet med 0-1 til upåagtede Costa Rica, og tirsdag aften blev italienernes VM-skæbne beseglet, da holdet tabte til Uruguay.

/ritzau/

 

Dagens Gossip