Premier League-indtægter tæver andre ligaer stort

04/06/2015 12:30

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Ingen Premier League-klubber formåede at spille sig i kvartfinalen i årets Champions League, men økonomisk lægger de engelske klubber afstand til sine europæiske konkurrenter.

Ifølge Deloittes seneste gennemgang af fodboldøkonomien i Europa, som handler om sæsonen 2013/2014, genererede de 20 Premier League-klubber tilsammen indtæger for astronomiske 33,43 milliarder kroner.

Det er en stigning på hele 29 procent fra sæsonen før, og det er hele 14,36 milliarder mere end de 18 klubber i Bundesligaen, som er nummer to på listen.

Faktisk genererer de engelske klubber flere indtægter end alle klubberne i Primera Division (Spanien) og Serie A (Italien) tilsammen.

Hele 78 procent af indtægtsstigningen i Premier League stammer fra den tv-aftale med Sky og BT Sport, der trådte i kraft i netop 2013/2014-sæsonen, og på dette punkt vil ligaen trække yderligere fra de europæiske konkurrenter de kommende år.

Premier League har således allerede landet en ny treårig aftale for tv-rettigheder, som træder i kraft i sæsonen 2016/2017, og den indbringer vanvittige 52,66 milliarder kroner til klubberne - en stigning på 70 procent i forhold til den ellers favorable nuværende aftale.

De seneste tal vil givetvis være vand på de spanske klubbers mølle. De kæmper hårdt for at få lov til at lave en kollektiv tv-aftale, som vil sikre især de mindre klubber en markant stigning i tv-indtægter.

/ritzau/