Premier League-klubber leverer historisk overskud

De 20 fodboldklubber, som tilsammen udgjorde Premier League i sæsonen 2013/2014, har leveret et rekordresultat rent økonomisk.

Ifølge en rapport fra Deloitte har klubberne samlet set præsteret et overskud på godt 1,9 milliarder kroner i 2014, hvilket står i skærende kontrast til de senest års regnskaber.

Således skal man helt tilbage til 1999 for at finde det seneste overskud for Premier League-klubberne. I 15 år har der været røde tal på bundlinjen, men især den tv-aftale, der trådte i kraft i 2013, har hjulpet.

- Sidste sæson (sæsonen 2013/2014, red.) var den første med den nuværende treårige tv-aftale, hvilket har været med til at levere rekordresultatet, fortæller Dan Jones, partner i Deloittes Sports Business Group, ifølge AFP.

Også en generel vækst på den kommercielle side for især storklubberne har bidraget positivt til, at overskudsrekorden fra sæsonen 1997/1998 på en lille halv milliard er blevet slået.

Udsigterne for de næste år ser også lovende ud for de engelske fodboldklubber, der for nylig landede en ny rekordaftale for tv-rettighederne i perioden 2016-2019. Den vil indbringe klubberne hele 51,7 milliarder kroner til deling, når den træder i kraft.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip