Premier League og Serie A dominerer ved VM

England og Italien er rejst hjem i skam, men alligevel dominerer de engelske og italienske fodboldklubber, når man kigger nærmere på de igangværende 1/8-finaler ved VM i Brasilien.

Inden 1/8-finalerne begyndte lørdag aften, havde hele 62 af VM's 368 tilbageværende spillere til daglig en tilværelse i engelsk fodbold, mens 46 spillede i den italienske Serie A.

Selv om både England og Italien leverede skuffende resultater og røg ud efter det indledende gruppespil, sætter de to landes ligaer stadig deres præg på 1/8-finalerne ved VM.

Tyskland, som fortsat deltager ved VM og mandag aften møder Algeriet, er det land, som er nærmest Italien og England med 40 spillere fra Bundesligaen. 16 af dem er med i Tysklands egen VM-trup.

Norge er vinderen, når man ser på de skandinaviske lande. Den bedste norske række fik tre spillere med til 1/8-finalerne i form af costaricanerne Michael Barrantes (Aalesund) og Cristian Gamboa (Rosenborg) samt amerikaneren Mikkel Diskerud (Rosenborg).

Barrantes og Gamboa gik sammen med Costa Rica søndag aften videre til kvartfinalen, hvor holdet møder Holland. Diskerud og USA møder tirsdag Belgien i 1/8-finalen.

Sverige havde to spillere med, mens Superligaen i Danmark kun var repræsenteret med en enkelt spiller i form af Costa Ricas Christian Bolanos fra FC København. Bolanos kontrakt med FCK udløb dog med udgangen af juni.

Hele listen ser således ud:

* England: 62

* Italien: 46

* Tyskland: 40

* Spanien: 35

* Frankrig: 22

* USA/Canada: 20

* Mexico: 18

* Holland: 14

* Portugal: 12

* Grækenland: 10

* Schweiz og Tyrkiet: 8

* Argentina: 7

* Belgien: 6

* Rusland og Chile: 5

* Nigeria: 4

* Norge, Colombia, Ukraine, Costa Rica: 3

* Sverige, Skotland, Israel og Algeriet: 2

* Tunisien, Qatar, Kroatien, Bulgarien, Japan, Uruguay, Paraguay, Danmark: 1

/ritzau/NTB

 

Dagens Gossip