Premiere i dag: Lego går til filmen

Den danske legetøjsgigant Lego lægger figurer til, når der torsdag er biografpremiere på "Lego Filmen - Et klodset eventyr".

Animationsfilmen, som er produceret af Warner Brothers, er blot det seneste skud på stammen i forsøget på at styrke legetøjsproducentens varemærke, fortæller Roar Trangbæk, der er pressechef i Lego.

- Vi ved, at Lego-klodserne og vores andre produkter er mere end bare legetøj. Det er en måde for os at fortælle historier på, og vi tror på, at man ved at lave den her film kan give folk endnu et indblik i vores univers, siger han.

Lego har tidligere brugt deres legetøjsuniverser i tv-serier, bøger og computerspil, som firmaet oplever en stigende efterspørgsel på.

Historierne er en væsentlig del af Legos varemærke, og derfor er det oplagt for selskabet at tage skridtet videre til biograferne. Det mener Anthony Aconis, der er strategisk direktør i marketingbureauet Fireball, og som tidligere har haft ansvaret for Legos markedsføringsstrategi.

- Storytelling er en ekstrem vigtig del af Lego. Jeg tror ikke, at det handler så meget om, at man tager fantasien for børnene. Jeg tror, det handler om at hælde endnu mere benzin på børnenes fantasibål, omkring hvad Lego er for en størrelse, og hvad det kan gøre, siger han.

Andre globale brands har allerede forsøgt sig med spillefilm, og Aconis mener ikke, at der er et stort sats for virksomheden.

- Man kan jo groft sagt sige, at det er én stor reklamefilm for Lego, siger Anthony Aconis.

Nogle tegnefilmproducenter har haft særlig stor succes med at nå ud til både børn og barnlige sjæle. Blandt andet det Disney-ejede animationsfirma Pixar, som står bag Toy Story-filmene. De har i særdeleshed formået at nå et bredt publikum, hvor man med humor og fortælling i forskellig øjenhøjde har haft succes med at ramme børn og forældre.

- Nu bliver det spændende at se, om Lego formår at ramme den balance, hvor både 8-årige og 38-årige synes, at det er sjovt at se, siger han.

Se billeder fra Lego Filmen herunder:

/ritzau/

 

Dagens Gossip