Premierminister: Gidseldrama var angreb på folkesjælen

Australiens premierminister, Tony Abbott, siger på et pressemøde, at gerningsmanden bag gidseldrama havde en fortid fyldt med voldelig kriminalitet og mental ustabilitet.

Tre blev dræbt og seks såret, da det omkring 16 timer lange gidseldrama i Australiens største by fandt sin dramatiske afslutning natten til tirsdag lokal tid.

- Begivenhederne viser, at vi er klar til at håndtere sådanne mennesker med en professionel og fuld retskraft. Jeg vil gerne takke politiet, og indbyggerne i Sydney kan være stolte over (håndteringen af red.), hvad der var en prøvende dag.

- Der er ikke noget mere australsk end at smutte forbi den lokale café, og der er intet mere tragisk end, at folk har mistet livet i den forbindelse, siger premierministeren om gidseldramaet på en café i Sydney.

Gidseldramaet fandt sted på Lindt Chocolate Café i millionbyen Sydney. Politiet oplyser, at gerningsmanden havde taget 17 gidsler i alt.

Fem nåede at flygte i løbet af dagen, og umiddelbart inden politiet stormede caféen, formåede yderligere flere af de tilfangetagne at slippe væk fra cafeen.

Ifølge Abbott vil det vare noget tid, før hele hændelsesforløbet og motivet til gidseltagningen er klarlagt.

Andrew Scipione, kommissær ved New South Wales politi, sagde på et pressemøde tidligt tirsdag morgen lokal tid, at en enkelt person stod bag gidseldramaet i Sydney.

- Mange var bare ude for at købe en kop kaffe. Det har været en smertelig tid. Dette var en isoleret hændelse, hvor et individ stod bag. Det bør ikke føre til, at vi bliver fortvivlet eller til, at vi ændrer vores liv, sagde Andrew Scipione på pressemødet.

Tony Abbott rejser senere tirsdag fra regeringsbyen Canberra til Sydney for at blive briefet yderligere og for personligt at takke politiet i delstaten New South Wales.

/ritzau/

 

Dagens Gossip