Pres på SF-top: Skal møde utilfreds landsledelse

SF-formand Annette Vilhelmsen og resten af partiets top på Christiansborg er under pres fra baglandet efter et skidt kommunalvalg og en blå finanslov.

Partiet skal fremover levere et klarere SF-aftryk på regeringens politik, lyder det fra et kritisk bagland ifølge Berlingske.

Torsdag mødes partitoppen med landsledelsen for at evaluere sidste uges kommunalvalg og resultatet af de netop overståede finanslovforhandlinger.

Flere medlemmer af landsledelsen mener, at SF nu har en mulighed for at sætte et nyt - og mere rødt - præg på regeringens politik, fordi regeringsgrundlaget er ved at være udtømt.

- Jeg går ud fra, at vi nu skal have lavet en ny plan, og der mener jeg, at SFs ledelse skal være langt bedre til at forhandle os frem til mere SF-politik, siger Kristen Touborg, landsledelsesmedlem og tidligere mangeårigt folketingsmedlem for SF, til Berlingske.

Landsledelsesmedlem Trine Schøning Torp bakker op og siger, at SF nu i højere grad har mulighed for at forhandle internt i regeringen fra sag til sag. Og den mulighed skal udnyttes, fastslår hun.

Berlingske har talt med flere personer fra SF's bagland, der siger, at de forventer en dybdegående orientering om, hvordan regeringen igen kunne ende med at indgå en aftale med blå blok i stedet for med Enhedslisten.

Flere SF'ere siger samtidig, at der er brug for en diskussion om SF's rolle i regeringen. Det gælder blandt andet Bjarne Sørensen, der er byrådsmedlem i Horsens.

- Annette Vilhelmsen må se at få skruet op for høreapparatet. Jeg har længe forsøgt at give udtryk for, at vi skal ud af regeringen, så vi kan føre en selvstændig SF-politik. Ellers kan vi ikke overleve. Men det vil ledelsen ikke høre på, siger Bjarne Sørensen til Berlingske.

/ritzau/

 

Dagens Gossip