Pressede Arsenal henter sejr trods rødt kort

26/10/2013

Arsenal er også tophold i Premier League, når weekendens runde er færdigspillet.

Det står fast, efter at London-klubben lørdag sejrede 2-0 ude over Crystal Palace. Det skete, efter at Arsenal i perioder i anden halvleg var presset af hjemmeholdet, der var en mand i overtal.

Favoritterne havde en frustrerende første halvleg på Selhurst Park.

Spillet fungerede ikke helt for det fortsat skadesplagede Arsenal-mandskab.

Det blev alligevel til store muligheder til blandt andre Santi Cazorla og Aaron Ramsey, men enten manglede skarpheden, eller også stod den mangeårige Crystal Palace-målmand, Julian Speroni, i vejen.

To minutter inde i anden halvleg sørgede midtbanespilleren Mikel Arteta dog for ro hos Arsenal, da han sendte et straffespark i mål.

Det blev på klodset vis begået af hjemmeholdets Adlene Guedioura, der satsede alt for meget i en tackling og fældede Arsenal-spilleren Serge Gnabry.

Herefter var Arsenal flere gange tæt på at fordoble føringen, men midtvejs i halvlegen skiftede kampen karakter, da netop Mikel Arteta røg ud med et direkte rødt kort.

Det skete, da spanieren rev den tidligere Arsenal-angriber Marouane Chamakh ned i frit løb mod mål.

Crystal Palace øjnede nu muligheden for point. Med cirka et kvarter tilbage var værterne tæt på to gange inden for et minut, hvor Arsenal-målmanden Wojciech Szczesny viste høj klasse.

Først fik målmanden akkurat handsken på et skud fra Joel Ward, der ramte overliggeren, og kort efter måtte Wojciech Szczesny levere en meget flot redning på et hårdt skud fra Mile Jedinak.

Få minutter før tid scorede Arsenal-angriberen Olivier Giroud til 2-0 på hovedstød, da han udnyttede et flot oplæg fra Aaron Ramsey.

Nicklas Bendtner så hele kampen fra Arsenals bænk.

Klubben topper Premier League med 22 point for ni kampe, mens Crystal Palace er næstsidst med blot tre point.

Kampen var den første for Crystal Palace, siden manager Ian Holloway for tre dage siden røg ud hos oprykkerne efter fem nederlag på stribe i ligaen.

Hans job varetages foreløbig af Keith Millen.