Presset letter på Helenius: Jeg vil gøre en forskel

Nicklas Helenius vil være en afgørende spiller for AaB, og det har det længe knebet med for den hjemvendte angriber.

Torsdag aften var Helenius dog tilbage i rollen som matchvinder, da han scorede nordjydernes eneste mål i 1-0-sejren i Aalborg over Rio Ave i Europa League.

- Jeg vil være en spiller, der er i fokus og afgør kampene. Det er et pres, jeg elsker, men jeg haft svært ved at leve op til det, siger Nicklas Helenius.

Angriberen blev for godt et år siden solgt til Aston Villa i Premier League, men denne sommer vendte han tilbage til AaB efter et mislykket ophold.

En sygdom betød, at han undervejs tabte en del muskelmasse, og det er en af årsagerne til, at Helenius har haft svært ved at komme i gang i AaB.

- Jeg har været i dårlig kampform og ikke haft nok fysisk i kampsituationerne. Jeg har jo ikke spillet en fuld kamp siden den 30. august sidste år i Aston Villa før nu her. Jeg skal lige finde mig selv.

- Jeg har måske også været lidt for utålmodig, fordi jeg har følt et pres. Jeg gjorde en forskel sidst, jeg var her, og det vil jeg gerne gøre igen. Jeg skal nok komme tilbage i fuldt vigør, og i dag var et stort fremskridt, siger angriberen.

Faktisk havde Nicklas Helenius bolden i nettet to gange mod Rio Ave, men det første mål blev annulleret, da der blev dømt frispark mod Rasmus Thelander.

Umiddelbart efter pausen tog Helenius revanche og headede et indlæg fra Donny Corter ind i det portugisiske mål.

- Jeg havde en god følelse og fornemmede, at målet nok skulle komme, selv om jeg fik annulleret det første, siger Helenius.

AaB skal næste gang i aktion om to uger i Europa League, hvor det ukrainske storhold fra Dynamo Kiev kommer på besøg i Nordjylland.

Dynamo Kiev topper gruppe J med seks point efter en sejr over Steaua Bukarest torsdag aften.

/ritzau/

 

Dagens Gossip