Presset Mærsk lukker børsen med aktiestigning

A. P. Møller-Mærsks B-aktie lukkede onsdag på fondsbørsen i København med en stigning på 6,4 procent til 9255 kroner efter regnskabet for 1. kvartal. A-aktien steg 5,7 procent til 8935 kroner.

Det svarer til, at A.P. Møller-Mærsks værdi steg med 11,6 milliarder kroner i løbet af onsdagen, hvor værdien for aktierne samlet set endte i 195,9 milliarder kroner mod 184,3 milliarder ved børslukningen tirsdag.

Stigningerne sker på trods af, at olie- og rederigigantens regnskab for 1. kvartal viste et styrtdyk i resultatet, men selskabet leverede alligevel bedre resultater end ventet blandt analytikerne.

Bundlinjen viste et overskud på 224 millioner dollar efter skat - her var der ventet 95 millioner dollar ifølge Ritzau Estimates' indsamlede estimater, som dog svingede meget.

Det var dog uanset et stort fald fra 1,6 milliarder i overskud i 1. kvartal sidste år.

Kvartalsregnskabet understregede desuden, at markedsvilkårene er hårde for selskabet, men Mærsk har samtidig formået at holde omkostningerne nede.

Investorerne belønner netop, at ledelsen har skåret ned på omkostningerne og dermed er mindre afhængig af udviklingen i olie- og fragtpriser, vurderer chefaktieanalytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand.

- På trods af lav oliepris og meget lave fragtrater kommer Mærsk lidt bedre ud af kvartalet end ventet. Aktiemarkedet reagerer på forventninger, og derfor stiger aktien, siger Michael Friis Jørgensen.

- Ledelsen har igennem en lang periode været tvunget til at hamre omkostningerne ned, og det lykkes de med i endnu et kvartal. Det, som ikke er styret af verdensmarkedets priser på containerfragt og olie, leverer de på, siger analytikeren.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip