Presset Trump fortryder tweet om Ted Cruz' kone

03/04/2016 05:42

admin

Nyheder

Mest læste i dag

At indrømme fejl er ikke milliardæren Donald Trumps vartegn, men nu siger præsidentkandidaten, at han fortryder et meget omtalt tweet om sin modstander Ted Cruz' kone.

Efter en politisk gruppe, der arbejder imod Trumps kandidatur, i marts offentliggjorde en video, der viste et nøgenbillede af Donald Trumps kone, gik milliardæren i kødet på sin modkandidat Ted Cruz, som Trump mente havde fået videoen fremstillet.

Trump tweetede derfor et mildest talt lidet flatterende billede af Ted Cruz' kone ved siden at et modelbillede af sin egen kone. Men det fortryder den rapkæftede republikaner nu efter en periode med hård kritik.

- Ja, det var en fejl. Hvis jeg fik muligheden for at gøre det igen, ville jeg ikke have sendt tweetet, siger Trump til New York Times.

Ted Cruz har kategorisk nægtet at stå bag videoen af Trumps kone, men de to republikanere har ikke sparet på krudtet, når det kommer til at sværte hinanden til.

Mens Donald Trump konsekvent har kaldt sin modstander for "løgnagtige Ted", har Ted Cruz gentagne gange kaldt Donald Trump for "ustabil".

Donald Trump fører stadig kampen om at blive Republikanernes præsidentkandidat til valget i november.

Han halter dog langt efter sine modstandere, når det handler om at skaffe kvindelige stemmer. For nylig var Trump også i modvind for at foreslå, at kvinder bør straffes, hvis de får en abort. Det udsagn måtte han siden trække tilbage.

Donald Trump har 736 delegerede i jagten på de 1237 delegerede, det kræver at blive Republikanernes præsidentkandidat. Senator Ted Cruz har 463, og guvernør John Kasich har 143.

/ritzau/