Prince trækker sig fra Spotify

Det er en nogle interessante og begivenhedsrige dage for poplegenden Prince. På to døgn har han formået at udgive det nye musiknummer "Hardrocklover", men samtidigt trækker han nu al sin musik ud af musiktjenesten Spotify.

"Purple rain"-sangskriveren har netop udgivet nummeret "Hardrocklover" med sit pige-backingband 3rdeyegirl, men den gode nyhed kommer ikke alene til Prince-fans verden over.

Det kontroversielle musikikon har valgt at trække al sin musik ud af musiktjenester som Spotify og Rdio, da han fremover kun vil arbejde sammen med den forholdsvis nye musiktjeneste Tidal.

- Princes udgiver har bedt om at få fjernet alt fra hans musikkatalog på samtlige musiktjenester. Vi har prøvet at samarbejde om ændringerne, og vi håber på, at få hans musik tilbage så hurtigt som muligt, står det beskrevet i en officiel Spotify-meddelelse på Princes kunstnerside på Spotify.

Prince har ikke givet nogen officiel forklaring på det demonstrative skift.

Popprinsens nye samarbejdspartner Tidal er også en musiktjeneste, der har som målsætning at være den bedste musiktjeneste med den ultimative bedste lyd. Det er dem, der betaler kunstnerne de bedste royalties.

Det kan være derfor, at Prince vælger at tilslutte sig strømmen af kunstnere, der går i strid med musiktjenesterne. Blandt andet har popsangerinden Taylor Swift også trukket sin musik væk fra Spotify på grund af for lav en betaling fra selskabet. 

Tjenesten Tidal er stiftet og ejet af hiphoplegenden Jay-Z, som lancerede tjenesten forrige år sammen med andre kunstnere som Beyoncé, Madonna og Nicki Minaj.

Hør Prince nye nummer "Hardrocklover" på Soundcloud her: https://soundcloud.com/prince3eg/hardrocklover/s-WiPyF

Se lanceringsvideoen af musiktjenesten Tidal fra sidste år her: https://www.youtube.com/watch?v=cYYGdcLbFkw#t=46

/ritzau/FOKUS

Dagens Gossip