Prins Ali er klar til at overtage Fifa øjeblikkeligt

Blot fire dage efter at have besejret modkandidaten Ali bin al Hussein ved præsidentvalget i det internationale fodboldforbund (Fifa) valgte Sepp Blatter at trække sig fra posten tirsdag.

Blatter er mistænkt for at have været involveret i den korruptionsskandale i Fifa, som myndighederne nu forsøger at afdække.

Det betyder, at der skal findes en ny præsident, og i det jordanske fodboldforbund håber man, at Ali bin al Hussein kan indsættes med øjeblikkelig virkning uden et nyt valg.

- Vi undersøger, om det juridisk er muligt, at han kan tage over umiddelbart, siger Salah Sabra, vicepræsident i Jordans fodboldforbund ifølge det norske nyhedsbureau NTB.

Al Hussein, også kendt som prins Ali, tabte i sidste uge præsidentvalget til Sepp Blatter, og ifølge Fifas regler skal en ny præsident efter Blatter findes på en ekstraordinær kongres med et nyt valg i perioden mellem december og marts.

Om Blatters resignation så kort efter valgsejren kan betyde, at den jordanske modkandidat kan tildeles sejren uden nyvalg, må jurister nu undersøge.

/ritzau/

 

Dagens Gossip