Prins Ali kræver februarvalg gennemført efter planen

Skal præsidentvalget i Det internationale Fodboldforbund, Fifa, gennemføres som planlaget eller ej?

Det er spørgsmålet i øjeblikket i det skandaleramte forbund, hvor præsident Sepp Blatter og vicepræsident Michel Platini senest blev suspenderet i 90 dage af Fifas etiske komité.

Prins Ali er en af kandidaterne til valget på den ekstraordinære kongres, som er planlagt til den 26. februar 2016. Det samme er Michel Platini, og Prins Ali mener, at datoen for alt i verden skal overholdes.

- Med Fifas dybe krise så har organisationen brug for bevæge sig væk fra midlertidigt lederskab og få valgt en ansvarlig præsident. Det vil kun udskyde de nødvendige forandringer og skabe yderligere ustabilitet at udskyde det planlagte valg.

- Det vil være at fortælle verden, at man ikke har lært noget af erfaringerne, at de samme aftaler i korridorerne, som har miskrediteret Fifa, fortsætter, siger Prins Ali ifølge AFP.

Prins Ali er sammen med Michel Platini kandidater på nuværende tidspunkt. Eventuelle nye kandidater har deadline for at stille op i slutningen af oktober.

Sydkoreanske Chung Mong-Joon, der er tidligere vicepræsident i Fifa, havde meldt sit kandidatur, men han modtog i forbindelse med suspenderingen af Blatter og Platini, en udelukkelse fra at arbejde med al fodbold i seks år, og han vurderes ude af kampen.

Alle tre har meddelt, at de appellerer beslutningen truffet af Fifas etiske komité, men i Blatter og Platinis tilfælde har komitéen tidligere forklaret, at de 90 dage kan forlænges med maksimum 45 dages suspendering.

Hvis man holder fast ved 26. februar som valgdato, vil Platini således være suspenderet i stort set hele perioden, hvor der skal føres valgkamp. Det vil give Prins Ali en større bane at spille på i sit kandidatur.

Sepp Blatter og Michel Platini blev suspenderet på grund af en mistænkelig pengeoverførsel fra Fifa til Platini i 2011 på to millioner schweizerfranc (over 13 millioner danske kroner) for arbejde, Platini skulle have udført for Fifa mellem 1999 og 2002.

26. oktober er sidste frist for officielt at melde sig som kandidat til præsidentposten. Selve valget afvikles 26. februar.

/ritzau/

 

Dagens Gossip