Prins Henrik er for syg til dronningens fødselsdag

Skrevet af admin

14/04/2015

Dagens topnyheder

Hoffet bekræfter over for Ritzau, at prins Henrik er for syg til at deltage i fejringen af dronning Margrethes 75-års fødselsdag de kommende dage.

Dronningen fortalte allerede mandag, at grunden til at prins Henrik ikke var med til pressemøde på Fredensborg Slot var, at han er ramt af influenza, og han havde det med dronningens ord "ikke særlig rart".

Prinsens sygdom kan ikke komme mere uheldigt - blot to dage før dronningens 75-års fødselsdag torsdag 16. april.

Onsdag bliver dronningen fejret af det officielle Danmark med en gallamiddag på Christiansborg Slot.

Og torsdag på selve fødselsdagen står hele dagen i fødselsdagens tegn med først morgenvækning klokken 9.00 på Fredensborg Slot.

Torsdag klokken 12 viser dronningen sig på balkonen på Christian VII's Palæ på Amalienborg, hvor hun vinker til de fremmødte sammen med hele den kongelige familie.

Herfra skulle regentparret efter planen tage en karettur gennem byen til Københavns Rådhus klokken 12.30, hvor parret også her vil vise sig på rådhusets balkon.

Dagen afsluttes med endnu en festmiddag om aftenen - denne gang på Fredensborg Slot.

I sidste uge blev dronningen fejret i Aarhus. Festen i Aarhus skulle sikre, at den 75-års fødselsdag ikke blev en ren københavnerbegivenhed.

Dronningen har ofte understreget sin nære tilknytning til Aarhus, hvor hun studerede som ung og siden har tilbragt utallige ferier på Marselisborg Slot, ligesom hun er protektor for flere store kulturinstitutioner som Festugen, kunstmuseet Aros og Moesgaard Museum.

/ritzau/