Prins Henrik stopper karriere som fransk vinbonde

Skrevet af admin

21/04/2015

Mest læste i dag

Efter 40 år som vinbonde stopper prins Henrik nu med at sælge og producere vin fra slottet Château de Cayx.

Salg og produktion bortforpagtes i stedet til et fransk firma.

Prins Henrik har taget beslutningen efter drøftelse med familien, og beslutningen betyder, at salg og produktion bortforpagtes til det franske firma Vinovalie.

Han udtaler i den forbindelse ifølge kongehusets hjemmeside:

- Jeg er glad for denne løsning, som betyder, at produktionen af kvalitetsvin på slottet vil kunne fortsætte og sælges i hele verden.

Ifølge pressemeddelelsen fra hoffet har prinsen ønsket at forberede et generationsskifte i tide, hvor der ikke er det samme behov for at være direkte involveret i produktionen.

Det mener prins Henrik at have opnået med Vinovalie, der fortsat vil distribuere vinen fra Château de Cayx med prinsgemalens navn.

Distribution og salg i Danmark vil efter aftale med Vinovalie blive varetaget af de nuværende importører, mens prinsgemalen stadig beholder vinsalget fra sin egen butik på sit vinslot.

Det franske firma Vinovalie er en sammenslutning af fire kooperativer og private slotte i det sydvestlige Frankrig.

Det ene af vin-kooperativerne har prinsgemalens far været med til at stifte i Cahors efter Anden Verdenskrig.

Den seneste uge har i forvejen været omtumlet for prinsgemalen, efter at han måtte melde afbud i forbindelse med fejringen af dronning Margrethes 75-års fødselsdag.

Prinsgemalen havde ikke mulighed for at deltage i nogle af de officielle fejringer af dronningen, fordi han ifølge hoffet lå syg med influenza.

Hoffet har efterfølgende bekræftet, at prins Henrik i weekenden rejste til Sydeuropa, men da rejsen er privat, kan hoffet ikke oplyse, hvor længe prinsgemalen er bortrejst, og hvor i Sydeuropa han befinder sig.

/ritzau/