Prinsesse Benedikte om hæderslegat: Det er i min mors ånd

Cellisten Toke Møldrup og den kun 19-årige balletdanser Sebastian Haynes er i år de udvalgte modtagere af dronning Ingrids Hæderslegat. Det afslører prinsesse Benedikte, der sammen med sine to søskende, dronning Margrethe og eks-dronning Anne-Marie, står bag uddelingen af legaterne.

- Det er meget i min mors ånd at støtte unge kunstnere og unge mennesker i det hele taget. Musik holdt hun meget af og ballet jo også, og vi synes, at det er en fin måde at mindes hende på, siger prinsesse Benedikte til Ritzau.

Torsdag eftermiddag tog prinsessen, der til daglig bor i Berleburg i Tyskland imod de to legatmodtagere i sine private gemakker på Amalienborg. Her bor hun, når hun er i Danmark for at arbejde, som nu, hvor hun for sjette gang kan glæde to unge kunstnere med hver 250.000 kroner.

- Tanken er jo at finde nogle virkelige talenter, og det synes jeg, vi har været heldige med indtil nu. Tanken er også, at dette store legat, som er blevet til på baggrund af Oak Foundations store og generøse støtte, kan bruges til at videreuddanne sig, gerne i udlandet.

- Min mor mente, at man skulle have luft under vingerne som ung, at man skulle opleve noget og have inspiration udefra, så det håber jeg også, legatmodtagerne vil bruge det til, siger hun.

Prinsesse Benedikte selv er vokset op i et hjem, hvor der blev lagt stor vægt på kunst og især på musikken, som også hendes far, Kong Frederik den 9. dyrkede med stor glæde. Prinsessen er da heller ikke i tvivl om, at forældrenes kærlighed til kunsten er gået i arv til hende selv og hendes to søstre.

- Kunst og kultur er rygraden i os. Havde jeg ikke den, ville livet føles fattigere og lidt kedeligere. Vi har brug for smukke ting, vi kan se på og lytte til, siger prinsessen.

De to talentfulde kunstnere bliver hædret i Tivoli i København i efteråret, hvor prinsesse Benedikte sammen med dronning Margrethe og eks-dronning Anne-Marie vil overrække legaterne.

- Vi glæder os til den 15. september. Det bliver en dejlig aften, siger prinsessen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip