Prisbelønnet instruktør møder had fra jøder

Det kræver ikke verdens mest dybdeborende undersøgelse at afdække, at han ikke altid har været lige god ved folk af jødisk overbevisning.

Og det er da også fortidens synder, der har skabt røre om den amerikanske skuespiller og instruktør Mel Gibson, efter han fredag den 4. juli modtog en såkaldt "lifetime achievement award" ved den årlige tjekkiske filmfestival Karlovy Vary International Film Festival.

Forud for selve ceremonien sendte interesseorganisationen Federation of Jewish Communities nemlig et klagebrev til festivalens bagmænd. Det skriver blandt andre Digital Spy.

- Ved at uddele denne pris, bliver Karlovy Vary International Film Festival endnu en af mange platforme, som gradvist ændrer stemningen i vort land fra et traditionelt, relativt tolerant samfund hen mod et sted, hvor der bliver givet plads til fjendtlighed, fremmedfrygt og antisemitiske tanker, skriver organisationens formand, Petr Papousek.

Det er særligt Gibsons bibelske epos "The Passion of the Christ" fra 2004, der dengang som nu sætter de jødiske sind i kog.

Den prisbelønnede stjerne har også ved flere lejligheder talt over sig i sin kritik af det jødiske trossamfund.

Newspaq

 

Dagens Gossip