Prisen stiger i bussen: Se hvor dyr din bustur bliver

Her følger en række eksempler på, hvor meget priserne på primært periodekort hæves med virkning fra søndag d. 19. januar:

 

* Hos Sydtrafik skal voksne med periodekort betale 10 kroner mere om måneden for to zoner. For tre zoner skal der betales 15 kroner mere og for fire eller flere zoner 20 kroner mere om måneden.

Børn og pensionister skal betale fem kroner mere om måneden for to og tre zoner og 10 kroner mere for fire zoner og op.

 

* Hos Midttrafik stiger priserne på to-zoners periodekort for børn og pensionister med 15 kroner, og tre zoner stiger med 10 kroner.

Alle periodekort til voksne stiger med fem kroner.

 

* Nordjyllands Trafikselskab hæver priserne på to-zoners periodekort for voksne med otte kroner, og for tre zoner stiger prisen med 12 kroner.

Periodekort for pensionister og børn til to zoner stiger med fire kroner, og for tre zoner stiger prisen med seks kroner.

 

* Hos FynBus ligger priserne på et 30-dages periodekort for voksne til to zoner frem over på 371 kroner, mens det for tre zoner koster 617 kroner.

Et 30-dages periodekort for børn og pensionister koster frem over 186 kroner, og for tre zoner vil prisen hedde 309 kroner.

 

* Hos Movia stiger priserne på periodekort for voksne til to zoner med 10 kroner, og det samme gør sig gældende for prisen på tre zoner.

Børn for skal for periodekort til tre zoner betale fem kroner mere, mens prisen for to zoner forbliver uændret.

Pensionister skal for periodekort til tre zoner betale 10 kroner mere.

 

* Hos BAT, der ændrede priserne ved årsskiftet, er et månedskort for vokse til to zoner steget med 10 kroner, mens det for tre zoner er steget med 15 kroner.

For børn og pensionister er prisen for et to-zoners månedskort steget med 10 kroner og fem kroner for tre zoner.

 

Kilde: Trafikselskaberne

/ritzau/

 

Dagens Gossip