Priser på lejligheder er de højeste siden 2007

Ikke siden 2007 har priserne på ejerlejligheder været højere på det danske marked. Fra maj til juni steg priserne på ejerlejligheder med en procent, og dermed er prisindekset på det højeste niveau siden juli 2007, oplyser Danmarks Statistik.

Ifølge Lone Kjærgaard, cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, er det det københavnske marked, der trækker op.

- Det har både rod i, at renterne er ultra-lave, at ejendomsværdiskatten er fastlåst, at der er en tilstrømning til storbyen og sidst – men ikke mindst – at der har indfundet sig en forventning om, at priserne vil stige i storbyen, siger Lone Kjærgaard i en kommentar.

Sammenholdes gennemsnittet for perioden april-juni med de foregående tre måneder, januar-marts, steg priserne på ejerlejligheder med 3,7 procent.

Over det seneste år er priserne drønet i vejret. Prisen på ejerlejligheder lå i april-juni ni procent højere end samme periode året før.

Nogle økonomer har tidligere advaret mod en ny boligboble på markedet for ejerlejligheder, hvor priserne altså i længere tid er røget i vejret.

- Udviklingen vækker stigende bekymring, da prisstigningerne ikke har vist tegn på at aftage i 1. halvår. Det skal dog ses i forlængelse af, at ejerlejlighedspriserne faldt kraftigt så sent som i 2011, siger Joachim Borg Kristensen, boligøkonom i Nykredit, i en kommentar.

- En del af prisstigningen siden slutningen af 2012 dækker formentlig over, at markedet har normaliseret sig, siger han i en kommentar.

Mens priserne på lejligheder skyder i vejret, så bevæger huspriserne sig i et mere adstadigt tempo. Juni bød ifølge Nykredt ligefrem på det første prisfald på enfamiliehuse siden november 2013.

Huspriserne faldt med 0,9 procent på landsplan i juni, mens priserne på enfamiliehuse steg 2,6 procent, hvis man sammenligner gennemsnittet for perioden april-juni med de foregående tre måneder.

/ritzau/

 

Dagens Gossip