Prisfald på olie koster 1250 stillinger hos Maersk Oil

Rederigiganten A.P. Møller - Mærsk skærer medarbejderstaben i olieselskabet Maersk Oil med 10-12 procent, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Dermed betyder det farvel til 500 stillinger oveni allerede udmeldte nedskæringer. Samlet vil det i år betyde 1250 færre ansatte som følge af fyresedler og naturlig afgang, oplyser Maersk Oil.

Sparerunden er et led i selskabets bestræbelser om at reducere omkostninger med 20 procent i løbet af 2016. Behovet er blandt andet opstået, fordi olieprisen er på et lavt niveau, siger Jakob Thomasen, topchef i Maersk Oil, i en pressemeddelelse.

- Det er vanskelige beslutninger for enhver virksomhed, og min umiddelbare bekymring går til dem, der berøres direkte af dagens nyheder, siger den administrerende direktør for Maersk Oil.

- Vi opererer i et væsentligt anderledes miljø med ændringer i olieprisen og har derfor taget de nødvendige beslutninger for at reducere aktivitetsniveauet gennem 2015 og sikre, at vi fokuserer, hvor vi kan se tilstrækkelige afkast fra vores mest robuste projekter, tilføjer han.

Maersk Oil kan endnu ikke sætte tal på, hvor mange ansatte der bliver berørt i Danmark.

I pressemeddelelsen lyder det, at Norge og Qatar skal reducere antallet af ansatte med 10-12 procent, mens tallet er lidt lavere for de danske operationer, i Kasakhstan samt i det danske hovedkontor, oplyser Maersk Oil.

Maersk Oil har tidligere meldt ud, at man skulle af med 220 ansatte i Storbritannien og 60 i Angola og USA.

De allerede oplyste stillingsnedlæggelser i Storbritannien hænger sammen med den planlagte nedlukning af Janice-feltet i den britiske del af Nordsøen.

I september meddelte Maersk Oil, at man nedlagde 60 stillinger i Chissonga-projektet i Angola. Nedlæggelserne kom, efter at selskabet har lagt 110 stillinger i Luanda og Houston ned i starten af året.

Ledelsen i Maersk Oil har ikke ønsket at kommentere mandagens meddelelse over for Ritzau Finans. Det skyldes blandt andet, at de berørte af besparelserne endnu ikke er blevet orienteret.

/ritzau/

 

Dagens Gossip