Privat Amagerbank-aktionær kræver erstatning

1. februar 2011 købte Jens Hintze fra Rungsted 36.000 aktier i Amagerbanken for 127.400 kr. Fem dage senere gik Amagerbanken konkurs, og Jens Hintzes aktier var nu helt værdiløse.

Jens Hintze mener dog, at han købte aktier under falske forudsætninger, fordi banken ikke overholdt informationspligten i forhold til fondsbørsens regler.

Påstanden går på, at der ikke tids nok blev oplyst om et behov for store nedskrivninger i slutningen af 2010, og at bankens økonomi derfor var langt svagere, end det var oplyst.

Onsdag skal Sø- og Handelsretten så tage stilling til, om Amagerbanken handlede efter reglerne.

Der er tale om en erstatningssag, hvor Jens Hintze kræver at få dækket det tab, som Amagerbankens konkurs påførte ham.

Jens Hintzes sag er imidlertid langt fra den eneste omkring Amagerbankens konkurs.

For eksempel har foreningen Amagerinvestor samlet mere end 2000 aktionærer, der deltog i en aktieudvidelse i Amagerbanken i august og september 2010.

Amagerinvestor har stævnet Finansiel Stabilitet og Finanstilsynet for at tilbageholde oplysninger om, hvor svag Amagerbankens økonomi var på det tidspunkt, som aktieudvidelsen fandt sted.

Der kan derfor ikke trækkes en direkte parallel til Jens Hintzes sag, da søgsmålet er anderledes.

Alligevel er afgørelsen imødeset, fortæller Niels Mengel, der er bestyrelsesmedlem i Amagerinvestor og formand for Dansk Aktionærforening.

- Vi følger afgørelsen med stor interesse. Det er altid spændende at se, om den sidste ledelse har klokket i det. Men det er svært at sige, om det kommer til at påvirke de andre sager, der ligger omkring Amagerbanken, siger Niels Mengel til Ritzau.

- Derudover er afgørelsen ikke kun væsentlig for Amagerbankens aktionærer, men også for børsmarkedet generelt i forhold til, hvornår oplysningspligten indtræffer, siger han.

Amagerinvestor venter i øjeblikket på en afgørelse om, hvorvidt Civilstyrelsen vil give fri proces til deres sag. Niels Mengel håber, at det sker i løbet af efteråret.

/ritzau/

 

Dagens Gossip