Pro-russere angriber politi i Odessa

Hundredvis af prorussiske aktivister angriber politihovedkvarteret i den sydlige ukrainske storby Odessa, hvor der fredag blev dræbt mindst 42 mennesker.

Aktivisterne fik med magt tiltvunget sig adgang til politibygningen ved at bryde gennem porte og ved at smadre vinduer.

Journalister på stedet siger, at de prorussiske aktivister råbte "fascister, fascister," da de angreb bygningen med krav om at få frigivet nogle af deres fængslede kammerater.

Hundredvis af mennesker har omringet bygningen.

Angrebet skete kort efter, at landets fungerende premierminister, Arsenij Jatsenjuk, havde talt med lokale ledere i Odessa og beskyldt Rusland for at stå bag de voldsomme sammenstød, der rystede byen fredag, hvor en fagforeningsbygning blev stukket i brand.

Branden dræbte og sårede et stort antal mennesker. I alt blev mindst 42 mennesker dræbt op til weekenden under blodsudgydelser, der bragte landet tættere på en borgerkrig.

- Volden i Odessa er en del af Ruslands plan om at ødelægge Ukraine, siger Jatsenjuk.

- Det er Ruslands mål at gentage i Odessa, hvad der sker i den østlige del af landet, siger Jatsenjuk, som besøgte Odessa to dage efter volden.

Han afviser Ruslands beskyldninger om, at hans regering fremprovokerer blodsudgydelser i det østlige Ukraine med en operation, der skal genskabe Kijevs kontrol med en række byer, der nu er under prorussiske separatisters kontrol.

Under kampene i Odessa fredag mellem tilhængere og modstandere af Moskva blev der kastet med benzinbomber og affyret skud.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip