Problemer i vente hvis Vestager bliver bankkommissær

Margrethe Vestager går en svær tid i møde, hvis rygterne holder stik, og hun får den kommissærpost, der blandt andet handler om regulering af banksektoren.

EU-Parlamentet truer med at nedlægge veto mod kommissionsformand Jean-Claude Junckers kandidat til posten, hvis ikke vedkommende lover at sætte en effektiv stopper for bankernes omgåelse af et bonusloft, der træder i kraft næste år.

Det skriver Financial Times, der nævner HSBC, Goldman Sachs og Barclays som tre banker, der har indført tillæg som en måde at snige sig uden om bonusloftet.

- Brugen af løntillæg for at omgå loftet er en provokation. Hvis man er del af EU, må man overholde samme regler, som alle andre medlemslande, siger lederen af parlamentets socialistiske gruppe, Gianni Pittella.

- Den næste kommissær for finansielle ydelser skal være krystalklar om dette, ellers vil vi afvise kandidaten.

Loftet over bonusser i banksektoren kun må være det samme som den fastsatte løn.

Det er især Storbritannien, der har været skeptisk over for bonusloftet og har argumenteret for, at der er tale om ulovlig og fejlagtig lovgivning, der vil skade den finansielle stabilitet.

Det vides endnu ikke præcis, hvordan Juncker vil fordele opgaverne mellem sine kommissærer. Men Margrethe Vestager sagde i sidste uge, at hun vil få en "økonomisk post", og spekulationerne i Bruxelles går på, at hun vil overtage den del af EU-kommissær Michael Barniers post, som handler om bankregulering.

Margrethe Vestager var forhandlingsleder, da EU-landenes økonomi- og finansministre forrige år forhandlede kapitalkravsdirektivet. Da den endelige lovgivning sidste år skulle forhandles på plads med parlamentet, tilføjede parlamentarikerne kravet om bonuslofter.

- Hvis der kan findes et teknisk hjørne, som gør briterne glade, så er jeg sikker på, at man vil finde det hjørne, sagde Vestager dengang.

Parlamentet skal tage stilling til hele Junckers kommission, og bliver det nej til kommissæren for banksektoren, bliver det nej til hele pakken.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip