Professor: Inger Støjbergs retorik skader demokratiet

Inger Støjberg er i vælten for tiden, hvor hun på det nærmeste deler landet i to - dem der er enige med hendes linje, og dem der ikke er. 

Den succesfulde politiker er for alvor trådt i karakter i forbindelse med den seneste tilstrømning af flygtninge, og et af hendes stærkeste kort, er hendes evne til at kommunikere sin politik ud til befolkningen. 

Men ifølge professor i retorik ved Københavns Universitet, Christian Kock, så er hendes taleevner så gode, at hun skader demokratiet. 

- Spørger du hende om fortiden, taler hun om fremtiden. Spørger du hende om fremtiden, taler hun om fortiden. Ergo: Hun taler udenom, og hun er god til det. Hun er så god, at det skader demokratiet, skriver professoren i et indlæg på Kommunikationsforum

Han hæfter sig især ved en opdatering Inger Støjberg lavede på Facebook den 7. september, der handlede om de nye annoncer, der blev indrykket i aviser i Libanon, som skulle afskrække flygtninge fra at søge mod Danmark. 

- Vi ved, at rejsemønstrene til Europa er styret af menneskesmuglere. Vi ved også, at Danmark er højt på menneskesmuglernes hitliste. Det ønsker jeg at lave om på, for vi kan ganske enkelt ikke følge med den nuværende tilstrømning, skriver Inger Støjberg i opdateringen, ifølge Christian Kock, og det mener professoren er et klassisk eksempel på, hvordan hun bruger sin retorik. 

En retorik han sammenligner med George Orwells såkaldte 'Newspeak'. 

Han mener, at hun umiddelbart siger noget 'sødt og smilende', men at hun samtidig siger noget andet, som man skal afkode for at forstå. 

Og det er her, hende sstyrke ligger. At hun kan pakke et hårdt politisk budskab ind i noget, der ligner en human overvejelse - i dette tilfælde at Danmark ikke vil støtte op om kriminelle menneskesmuglere.

Men ifølge professoren bliver det virkelige argument bliver serveret efterfølgende - at Danmark ikke har plads til flere flygtninge. 

Inger Støjberg har tidligere været i vælten for sin retorik. I februar i år vandt hun hun den såkaldte 'stråmandspris i DR-programmet 'Detektor', der gives til den politiker, der har været mest effektiv til at fordreje sine modstanderes argumenter. 

 

 

Dagens Gossip