Professor: Politiet kan sigte personer bag terrorhyldest

En 26-årig aarhusianer med palæstinensisk baggrund, AK, hylder på sin Facebook-side den afdøde Omar Abdel Hamid El-Hussein, som lørdag formodes at have dræbt to civile og sårede fem politifolk ved to terroranslag i København.

Men en sådan ageren på de sociale medier kan få politiet til at rejse sigtelse. Det siger professor i strafferet ved Københavns Universitet Jørn Vestergaard til Jyllands-Posten.

- Straffelovens bestemmelse om offentlig udtrykkelig billigelse af en terrorhandling kan godt komme ind i billedet her, men det er selvsagt op til domstolene, om paragraffen er overtrådt.

- Man har selvfølgelig lov til at skrive "Hvil i fred" om en afdød, også selv om der måtte være tale om en terrorist.

- Men sådan som udtrykket "Je suis ..." er blevet brugt efter attentaterne i Frankrig, er det jo nærliggende at forstå vendingen "Vi er alle Omar" som en sympatierklæring og en opbakning til det, der skete ved Krudttønden og synagogen i forgårs.

- Det kan næsten ikke blive mere direkte, så jeg ville da ikke blive overrasket, hvis politiet rejser sigtelse, siger Jørn Vestergaard til avisen.

På Facebook-siden skriver den 26-årige under overskriften "Je suis Omar" - med henvisning til den franske støtte til ofrene for angrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris - følgende:

"Hvil i fred til vores kære bror Omar Abdel Hamid El-Hussein. Allah yerhamak. Vi er alle Omar."

Udtrykket "Allah yerhamak" er arabisk med betydningen Allah velsigne dig, skriver Jyllands-Posten.

Hyldesten til den formodede gerningsmand bag terrorangrebet i København blev lagt på Facebook-siden mandag eftermiddag, og efter få timer havde omkring 20 vendt tommelfingeren op til opslaget.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip