Professor skal lede udvalg for at sikre bedre realkredit

Skrevet af admin

29/03/2016

Mest læste i dag

Den seneste tids ballade om stigende bidragssatser i det Nykredit-ejede Totalkredit har fået erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) til at nedsætte et ekspertudvalg, der skal undersøge gennemsigtighed og mobilitet i realkreditten.

Det bliver professor Nina Dietz Legind, der forsker i bank- og kapitalmarkedsret på Syddansk Universitet, der skal stå i spidsen for udvalget, oplyser Troels Lund Poulsen.

- Den seneste tids offentlige debat har understreget for mig, at der skal skabes bedre overblik over udviklingen i bidragssatserne, mulighederne for at skifte realkreditinstitut og de kommende kapitalkravs betydning for realkreditinstitutternes omkostninger, lyder det i en pressemeddelelse fra ministeren.

De kommende kapitalkrav, altså kravene til hvor mange penge, realkreditselskaberne skal have på kistebunden, er ifølge Nykredit grunden til, at kunderne i Totalkredit skal betale mere for deres lån.

Ingen ved dog, hvordan de kapitalkrav præcist kommer til at se ud.

Ud over Nina Dietz Legind består ekspertudvalget af professor Peter Løchte Jørgensen fra Aarhus Universitet samt en lang række branchefolk, embedsmænd og repræsentanter for interesseorganisationer.

Udvalget skal aflægge rapport senest 1. september.

Ifølge den seneste værdipapirstatistik fra Nationalbanken er der udstedt danske realkreditobligationer for omkring 2682 milliarder kroner. Det danske realkredit marked er et af de største i verden.

/ritzau/