Profil om italiensk VM-nedtur: Lejren var for ferieagtig

Det italienske fodboldlandshold havde et elendigt VM denne sommer i Brasilien på grund af lidt for ferielignende tilstande i VM-lejren.

Det mener Juventus-spilleren Leonardo Bonucci, der også fortæller, at de italienske spillere havde lidt for høje tanker om deres egne evner før slutrunden. Derudover får holdets angrebsstjerne Mario Balotelli kritik for at være en enspænder.

- Han bliver nødt til at lære at integrere sig på holdet.

- Der er ingen tvivl om, at han er en utrolig spiller. Problemet er, at han sommetider af uforklarlige årsager isolerer sig selv fra alle andre, siger Leonardo Bonucci ifølge nyhedsbureauet AFP til sportsavisen La Gazzetta dello Sport.

VM-slutrunden startede fint for det italienske landshold, der slog England med 2-1 i den første kamp blandt andet på et mål af Balotelli. Senere tabte Italien til Costa Rica og Uruguay, og så måtte holdet forlade VM efter gruppefasen.

- Vi tog af sted til VM med en tro på, at vi var blandt de allerbedste hold. Og måske troede vi lidt for meget på os selv.

- Holdets lejr var også lidt for ferieagtig. Det var et utroligt resort med strand lige ved siden af, siger Bonucci og beskriver træningsbanen som et "handicap".

- Vi skulle bruge 20-30 minutter på at komme derhen. Vi skulle gå forbi store menneskemængder, og mange folk råbte skældsord efter os. Så vi mærkede ærlig talt ikke noget til hele VM-stemningen.

- Det var sandsynligvis heller ikke det bedste sted at forberede sig til et VM. Specielt når nogle af spillerne ikke har erfaring fra det pres, der opstår til store begivenheder som et VM, siger Leonardo Bonucci.

Det skuffende VM fik straks landstræner Cesare Prandelli til at trække sig fra jobbet. Det er nu blevet overtaget af den tidligere Juventus-træner Antonio Conte.

/ritzau/

 

Dagens Gossip