Protester aftager i Ferguson efter drab på sort teenager

Der var natten til onsdag langt færre sammenstød mellem politi og demonstranter i den amerikanske bydel Ferguson end de foregående mange nætter, hvor sorte har protesteret over en hvid betjents nedskydning af den ubevæbnede 18-årige sorte Michael Brown.

Det rapporterer de amerikanske medier.

Ganske vist blev der i de tidlige morgentimer kastet med flasker fra en mindre gruppe sorte aktivister, der var omringet af kampklædte politifolk på en parkeringsplads, og der blev foretaget adskillige anholdelser.

Men det konstateres, at flertallet af de mennesker, der opholdt sig på gaden, var journalister. Begivenhederne i Ferguson dækkes intenst i de amerikanske medier.

Tidligere på dagen havde der været en fredelig march gennem byen, og mange valgte at gå hjem, da det blev mørkt.

I halvanden uge har demonstranter været på gaden i bydelen, der er en forstad til byen St. Louis i staten Missouri. I forbindelse med demonstrationerne har der været plyndringer og vandalisme.

Politiet valgte tirsdag at holde lavere profil for at lade mere fredelige protester udspille sig i Fergusons gader.

Demonstranterne kræver en fuld belysning af, hvad der skete, da en betjent forrige weekend dræbte den ubevæbnede Brown med seks skud.

- Hænderne op, skyd ikke, har været det faste tilråb fra demonstranterne for at understrege, hvad de opfatter som et skydeglad og militaristisk politi.

De har udtrykt stor frustration over det overvejende hvide politis hårdhændede behandling af det overvejende sorte flertal i Ferguson.

USA's sorte justitsminister, Eric Holder, kommer onsdag til Ferguson, mens de føderale myndighederne undersøger, om politiet har forbrudt sig mod borgerrettighederne i Ferguson.

En storjury vil også onsdag begynde at afhøre vidner til drabet på Brown.

/ritzau/