Provo-rapper undskylder nazianklaget video

Scener, farvevalg og mønstre har fået den jødiske organisation Anti-Defamtion Legue (ADL) til at rase over rapperen Nicki Minaj' seneste musikvideo, "Only."

Organisationen mener, at billedsiden til "Only" har symboler, som vækker minder om Nazi-Tyskland og dets leder, Adolf Hitler.

- Videoen fremkalder foruroligende tanker om Det Tredje Rige og udgør et nyt lavpunkt for popkulturens udnyttelse af den nazistiske symbolik, skrev Abraham H. Foxman, der er den nationale direktør for ADL og overlevende fra Holocaust, på organisationens hjemmeside mandag.

Det har nu fået den 31-årige rapper til at undskylde de forkerte signaler, som videoen kan sende.

- Kunstneren, der har lavet videoens udtryk, blev inspireret af tegneseriefiguren Metalocalypse og Sin City, skriver Minaj på sin Twitterkonto og følger op med flere beklagende tweets:

- Både videoens producer og den ansvarshavende, der har set videoen igennem, er tilfældigvis begge jøder. Jeg er meget ked af det og tager fuldt ansvar, hvis videoen har fornærmet nogen. Jeg vil aldrig nogensinde tolerere nazisme i min kunst, skriver hun videre.

Efterfølgende har ADL læst Minaj' tweets og accepterer hendes undskyldning, men opfordrer hende dog til at tage yderligere handling:

- Vi er glade for, at Nicki Minaj tager ansvar og vedkender, at videoen er provokerende. Hendes klare afstandtagen til nazisme er meget vigtigt, og derfor håber vi, at hun vil lære sig selv og sine fans om nazismen, og hvorfor vi aldrig nogensinde skal tage let på folkedrab og Holocaust, skriver organisationen onsdag.

Se et stillbillede fra videoen og bedøm selv de eventuelle referencer: http://mashable.com/2014/11/11/nicki-minaj-apologizes-nazi-art/

Newspaq

 

Dagens Gossip