Psykolog peger på Suarez' barndom: Svært at ændre ham

Uruguay-stjernen Luis Suarez har påkaldt sig hele verdens opmærksomhed efter tirsdagens episode, hvor han bed Italiens Giorgio Chiellini i skulderen i en VM-kamp.

Det er minimum tredje gang, at Suarez har bidt en modspiller.

Den britiske psykolog Tom Fawcett mener, at angriberens tilbøjelighed til at bide sidder dybt i ham og måske stammer fra barndommen. Suarez voksede op under fattige kår i en søskendeflok på syv. Det kan være her, at det hele er begyndt.

- Hvis man ser på hans historie, så havde han en ganske hård barndom, hvor man skulle kæmpe for at overleve. Han skulle være ekstra smart, siger Fawcett til BBC.

- Hvis det er sket en gang, så vil det ske igen. Lige gyldig hvor meget hjælp han måtte få, så vil han gøre det igen.

Luis Suarez har modtaget psykologbehandling i Liverpool, efter at han for godt et år siden bed Chelsea-forsvareren Branislav Ivanovic og blev straffet med 10 spilledages karantæne. Alligevel tog han igen tænderne i brug tirsdag aften.

- Det er ikke noget, der bliver fjernet fra hans personlighed efter få timer hos en psykolog.

- Selv om Liverpool har arbejdet godt med ham, så er han faldet tilbage, siger Tom Fawcett, der ikke tror på, at Luis Suarez vil ændre sig lige med det første.

- Det sidder dybt i ham. Jeg vil tro, at han vil reagere på samme måde om fem år, hvis man rammer en bestemt nerve hos ham, siger psykologen.

Det internationale fodboldforbund (Fifa) har åbnet en disciplinærsag mod Suarez, der ikke blev straffet i tirsdagens VM-kamp, da dommeren ikke så episoden.

Uruguay vandt kampen over Italien med 1-0 på en scoring 10 minutter før tid - kort efter Suarez' seneste bid - og sydamerikanerne spillede sig videre til 1/8-finalen på bekostning af Italien.

/ritzau/

 

Dagens Gossip