Psykolog: Sådan får du lyst til ham igen

Psykolog Mette Holm er parterapeut og coach med speciale i kvinder, kærlighed, sexliv og parforhold.

- Mange parforhold lider under, at lysten til sex er skævt fordelt eller helt på retur. Når sexlivet forsvinder, er der en risiko for, at intimiteten også glider ud i sandet. Dermed mister parforholdet sin vigtigste grobund, nemlig nærhed, opmærksomhed og interesse, siger hun til Oestrogen.dk, og fortsætter:

Han får for lidt …


- Det klassiske mønster synes at være, at mænd føler, de får for lidt, og at kvinden ikke har det store behov. Dette mønster skaber et pres hos kvinden og en høj grad af frustration hos manden. Kvinden tager afstand fra manden, da nærhed og ømhed som regel skal føre til sex. Han derimod ønsker nærhed og ømhed via det seksuelle. Så er der en ubalance, og det er derfor vigtigt at fjerne den negative spænding omkring det seksuelle.

Hvordan bliver du egentlig opfattet i sengen? Test dig selv på Oestrogen.dk

- Fokus skal i stedet for være på at nyde. Manglende sexlyst handler nemlig ofte om, at der ikke er den rigtige spænding mellem jer mere. Her forsvinder tiltrækningen. I stedet for at beskylde hinanden for enten for meget eller for lidt fokus på sex, skal fokus skiftes til at handle om nydelse, fortæller Mette Holm videre.Øvelse gi’r lyst 


Kniber det med sexlysten på hjemmefronten, så lyder opfordringen fra Mette Holm, at I begge to skal fokusere på at lære at nyde, mærke og sanse partneren. 


- Helt konkret er det træning i at mærke, nyde og sanse dig selv og din egen lyst til din partner. Når jeg skriver træning, er det helt bevidst. Se det som et forløb inddelt i intervaller, hvor I øver jer på at blive bedre til at have LYST til at have sex med hinanden, foreslår Mette Holm, som samtidig har lavet disse to lister, som måske kan være en hjælp til at få lysten tilbage i forholdet:

Hvad tænker din mand egentlig om jeres forhold. Få mandeekspertens svar på Q.dk

Tegn på, at I har behov for at træne i at få lysten tilbage:

- En eller begge parter har mistet lysten til sex 


- De huslige pligter prioriteres højere end nærvær og intimitet 


- Kommunikationen mellem jer er dårlig 


- I sjældent er nøgne sammen, og der er meget lidt fokus på sanselighed i jeres liv 


- Der er høj grad af aggression og negative spændinger For at det skal lykkes, er det vigtigt at I:

- Har forståelse for hinandens verdener: Mænd får ro på ved at have sex, kvinder skal have ro på, før de får lyst til sex. 


- Tror på at sexlivet kan forbedres via god tid 


- Går helhjertet ind i at ændre energien mellem hinanden 


- Afsætter tid i kalenderen til at nyde hinanden. Tænder stearinlys og stille dæmpet musik. 


- Slukker lyset, telefonen og fjernsynet. 


- Har masser af berøring og minimum af snak. Af Lonnie Kjer, Oestrogen.dk, NewsDesk Aller Media AS

 

Dagens Gossip