PTSD-ramt veteran forsvundet: Familien frygter selvmord

Politiet efterlyser den 36-årige Flemming René Højholdt Andersen fra Allingåbro, der har været forsvundet siden lørdag.

Den 36-årige lider ifølge flere medier af posttraumatisk stresslidelse (PTSD). Både politiet og familien frygter, at han vil forsøge at begå selvmord.

Flemming René Højholdt Andersen har tidligere været udsendt i perioder fra 2002 til 2011, fortæller familien til TV2 Østjylland.

- Han har været udsendt til Afghanistan, Irak, Kosovo og Kirgistan, og han lider af PTSD. Vi frygter, at han kan have taget livet af sig selv, men vi håber stadig det bedste, siger den forsvundnes svigerinde Henriette Højholdt til TV2 Østjylland.

Claus Stenberg, der er talsmand for Veteranalliancen, fortæller til dr.dk, at den 36-årige har været forsvundet før og har trukket sig tilbage til naturen. Denne gang frygter familien dog, at det er anderledes.

- De er ekstra bekymrede denne gang. Derfor er de gået til politiet med denne her efterlysning, siger Claus Stenberg til dr.dk.

Flemming René Højholdt Andersen er sidst set lørdag klokken 17.30 på beværtningen P Smed i Burschesgade i Randers.

Han 183 centimeter høj og har kommunefarvet, karseklippet hår med begyndende måne. Da han forsvandt, var han iført sort softshelljakke med hvid lynlås, blå polo-shirt, blå cowboybukser og mørkeblå Adidas-sko.

Politiet er også meget interesseret i at høre fra folk som måtte have set hans bil, en koksgrå Mercedes-Benz model A 180 med registreringsnummeret AS 71 958.

Hans forsvinden er den sidste i en række, hvor krigsveteraner er forsvundet eller har begået selvmord, og senest var der tragedien fra Låsby, hvor en søn er sigtet for at have dræbt sine forældre.

Claus Stenberg fra Veteranalliancen frygter, at der kan være tale om en slags dominoeffekt.

- Jeg frygter, at vi får ret, og at vi kun har set toppen af isbjerget, siger han til dr.dk.

/ritzau/

 

Dagens Gossip