Publikumsfavorit sender fjerdeseedet ud af French Open

Publikum ved French Open måtte søndag finde sig i konstante afbrydelser på grund af regn, men de standhaftige fik noget at juble over, da den franske publikumsfavorit Jo-Wilfried Tsonga sørgede for en overraskelse i grand slam-turneringen.

Med en sejr i fire sæt over fjerdeseedede Tomas Berdych spillede franskmanden sig i kvartfinalen, hvor han skal op imod Kei Nishikori fra Japan.

Skadesplagede Tsonga har på det seneste haft svært ved at finde den form, der i 2013 bragte ham i semifinalen på Roland Garros, men han havde fra start taget på den hårdt servende tjekke.

De to første sæt gik ubesværet til franskmanden med cifrene 6-3 og 6-2, og det lignede en overbevisende tresætssejr, da Tsonga servede ved stillingen 5-4 i tredje sæt.

Men han kiksede, og så gik sættet i tiebreak, som tjekken vandt med 7-5.

Den 30-årige franskmand var dog ikke mere rystet, end at han hurtigt fandt sig selv, mens Berdych virkede småsur over regnvejrsafbrydelserne.

Tsonga hev sejren hjem med 6-3 i fjerde sæt og fejrede det med at dirigere publikums olé-råb med et flagrende håndklæde.

Nu venter altså et møde med femteseedede Nishikori, der søndag blev den første japaner i French Open-kvartfinalen siden 1933.

Nishikori havde ingen problemer mod russeren Teimuraz Gabashvili, der blev slået i tre sæt, men han forventer hårdere modstand mod hjemmebanefavoritten.

- Han var ude med en skade, men ser ud til at være kommet meget stærkt tilbage. Han server godt og har en god forhånd. Det bliver en sjov kamp, siger Kei Nishikori ifølge nyhedsbureauet AFP.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip