Pumpgun klar til brug skabte ikke nærliggende fare

At man har en oversavet pumpgun med ammunition liggende fremme på sin landsejendom, betyder ikke nødvendigvis, at den er til nærliggende fare for andre.

Det har Højesteret vurderet torsdag.

Rigsadvokaten havde ellers hævdet, at der var nærliggende risiko for, at våbnet ville blive brugt til fare for andre, da der var tale om et farligt våben, der var skarpladt, funktionsdygtigt, og lå umiddelbart tilgængeligt på bopælen, klar til brug.

Desuden påpegede rigsadvokaten, at den tiltalte havde en tidligere dom for brandstiftelse, og da han enkelt gang havde affyret våbnet, mente rigsadvokaten, at han burde have en højere straf end minimumstraffen på et års fængsel.

Til grund for afgørelsen lagde Højesteret, at den tiltalte ikke havde tilknytning til det kriminelle miljø, og at han ikke tidligere er dømt for personfarlig farlig kriminalitet eller våbenbesiddelse, og at det var en ubeboet ejendom, han havde sat ild til.

Våbnet lå frit fremme isat skarpe patroner, og den tiltalte havde prøveskudt våbnet, mens han var beruset. Men retten påpeger, at "det skete ved affyring af et enkelt skyd op i luften" på en isoleret landejendom, hvor den tiltalte bor alene.

Den tiltalte er dog blevet dømt for at have overtrådt våbenloven under skærpende omstændigheder. Han skal i fængsel i seks måneder, hvilket er en stadfæstelse af byrettens dom.

/ritzau/

 

Dagens Gossip