Putin advarer: Ukraines handlinger vil få konsekvenser

Ruslands præsident, Vladimir Putin, advarer om, at det vil få konsekvenser, hvis den ukrainske regering har sat militæret ind mod dets egen befolkning i den østlige del af landet.

- Hvis disse mennesker er rykket frem til den såkaldte akutte fase med konfrontationer med demonstranterne, så er det ikke en akut fase, men det er en straffeaktion, og det vil selvfølgelig få følger for de personer, der træffer sådan beslutninger - også for forholdet mellem vore to lande, siger Putin under et tv-transmitteret møde med regionale medier.

Den russiske leder siger, at det er en "meget alvorlig forbrydelse", hvis hæren i det østlige Ukraine er blevet brugt mod prorussiske aktivister.

Udtalelserne fra Putin kommer umiddelbart efter, at pansrede køretøjer fra Ukraines hær er kørt ind i byen Slavjansk, som kontrolleres af prorussiske separatister.

Op imod fem separatister er foreløbig dræbt i den igangværende militæraktion, meddeler det ukrainske indenrigsministerium.

Ifølge Reuters trak ukrainske soldater sig tilbage fra en erobret kontrolpost i byen Slavjansk efter et par timer, mens separatister øjensynligt også trak sig tilbage til deres stillinger, siger et Reuters-øjenvidne i det østlige Ukraine.

Fjernelsen af de bevæbnede separatister er et led i den antiterror-operation, som Ukraines fungerende præsident, Oleksandr Turtjynov, tirsdag genoptog efter en pause hen over påske.

Den spændte situation kommer, efter at ukrainske soldater har genvundet kontrol over rådhuset i kystbyen Marjupol, som også har været holdt besat af prorussiske separatister, omkring 230 kilometer syd for Slavjansk.

Hæren har samtidig slået et separatistisk angreb tilbage på en militærbase i Artemivsk nord for Donetsk.

Ukrainske styrker har tidligere "befriet" en by i den østlige del af Ukraine fra prorussiske separatister. Det drejer sig om byen Svjatogorsk, der ligger 15 kilometer nord for Slavjansk.Fjernelsen af de bevæbnede separatister er et led i den antiterror-operation, som Ukraines fungerende præsident, Oleksandr Turtjynov, tirsdag genoptog efter en pause hen over påske./ritzau/AFP

 

Dagens Gossip