Putin afgiver stort løfte

Skrevet af Emil Martesen

16 uger siden

|

24/01/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den russiske diktator afgiver et stort løfte.

Dagens topnyheder

Den russiske præsident Vladimir Putin har for nylig afgivet et løfte til de russiske soldater, der deltager i det, han betegner som en 'særlig operation' i Ukraine.

Under en samtale med deltagere af all-russiske konkurrencer udtalte Putin, at staten vil gøre alt i sin magt for at støtte disse soldater, når de vender tilbage til civilt liv:

"Jeg er meget håbefuld om, at vores fyre, som i øjeblikket opfylder deres pligt som en del af den særlige operation, vil vende tilbage til civilt liv... Staten skal og vil gøre alt i sin magt for at støtte dem", understregede Putin under arrangementet.

Denne udtalelse blev sendt på den russiske tv-kanal 'Russia 24', ifølge Ura News.

Putin deltog også i forummet 'Sammen vil vi vinde' for veteraner fra den særlige operation, hvor han erklærede, at støtte til veteranerne bliver en prioritet for staten.

Siden begyndelsen af operationen i Ukraine har den russiske regering implementeret forskellige foranstaltninger for at støtte sine tjenestemænd. Dog er der kommet oplysninger frem, der tyder på, at ikke alle 'soldater' modtager lige god behandling.

Sidste år blev det afsløret, at den russiske mand Vyacheslav Kolesov var blevet efterladt til at klare sig selv efter at være vendt hjem fra krigen. Kolesov, der endte i fængsel på grund af tyveri, hævdede at være blevet tvunget ind i krigen, hvor han mistede begge ben og modtager ingen hjælp til at komme op og ned til sin lejlighed, som kræver ham at 'kravle op ad trapper'.

Putins løfte og den efterfølgende behandling af soldater som Kolesov rejser spørgsmål om den russiske regerings reelle engagement i at støtte sine veteraner. Mens nogle soldater måske modtager den lovede støtte, står andre ansigt til ansigt med manglende hjælp, hvilket kaster lys over de komplekse og ofte modstridende realiteter i kølvandet på konflikten i Ukraine.