Putin beordrer tilbagetrækning af soldater fra grænse

Ruslands præsident, Vladimir Putin, har givet sin forsvarsminister ordre til at trække de russiske styrker tilbage fra grænsen til Ukraine, oplyser Kreml forud for vigtige samtaler om den skrøbelige våbenhvile i den tidligere sovjetstat, skriver nyhedsbureauet AFP.

- Statslederen har givet forsvarsministeren i opdrag at indlede en tilbagetrækning af de russiske styrker til deres permanente baser, hedder det i en erklæring fra Kreml lørdag aften.

Kreml siger, at ordren betyder, at 17.600 soldater, som i løbet af sommeren har deltaget i militærøvelser i den sydlige Rostov-region på grænsen til Ukraine, vil blive trukket tilbage.

Forsvarsminister Sergej Sjojgu modtog ordren efter at have indrapporteret, at sommerens træning på militære områder i det sydlige militærdistrikt er tilendebragt, oplyser Kreml videre.

Det sene møde lørdag mellem Putin og hans forsvarsminister fandt sted, efter at præsidenten havde holdt et møde med det nationale sikkerhedsråd, oplyser styret i Kreml søndag uden at komme med flere detaljer.

Putin ventes at mødes med Ukraines præsident, Petro Porosjenko, til vigtige samtaler på fredag i forbindelse med et Asien-Europa forum i den italienske by Milano.

Regeringen i Kijev oplyser, at prorussiske oprøreres angreb er aftaget, og Porosjenko siger, at han og Putin vil drøfte den skrøbelige våbenhvile, der blev indgået i sidste måned.

/ritzau/AFP

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip