Putin beordrer tilbagetrækning af soldater fra grænse

Ruslands præsident, Vladimir Putin, har givet sin forsvarsminister ordre til at trække tusindvis af russiske soldater tilbage fra grænsen til Ukraine, oplyser Kreml forud for vigtige samtaler om den skrøbelige våbenhvile i den tidligere sovjetstat, skriver nyhedsbureauet AFP.

- Statslederen har givet forsvarsministeren i opdrag at indlede en tilbagetrækning af de russiske styrker til deres permanente baser, hedder det i en erklæring fra Kreml lørdag aften.

Kreml siger, at ordren betyder, at 17.500 soldater, som i løbet af sommeren har deltaget i militærøvelser i den sydlige Rostov-region på grænsen til Ukraine, vil blive trukket tilbage.

Forsvarsminister Sergej Sjojgu modtog ordren efter at have indrapporteret, at sommerens træning på militære områder i det sydlige militærdistrikt er tilendebragt, oplyser Kreml videre.

Det sene møde lørdag mellem Putin og hans forsvarsminister fandt sted, efter at præsidenten havde holdt et møde med det nationale sikkerhedsråd, oplyser styret i Kreml søndag uden at komme med flere detaljer.

Putin ventes at mødes med Ukraines præsident, Petro Porosjenko, til vigtige samtaler på fredag i forbindelse med Asien-Europa forum, ASEM, i den italienske by Milano.

Regeringen i Kijev oplyser, at prorussiske oprøreres angreb er aftaget, og Porosjenko siger, at han og Putin vil drøfte den skrøbelige våbenhvile, der blev indgået i sidste måned.

Samtalerne, som også vil komme til at handle om de to landes langvarige tvist om gasleverancer, vil også omfatte premierministrene fra Italien og Storbritannien samt Tysklands forbundskansler, Angela Merkel.

- Jeg venter, at disse forhandlinger ikke vil blive lette, men vi er meget tæt på at få styr på gasstriden med Rusland, sagde Porosjenko lørdag.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip