Putin blokerer for vestlige produkter

Ruslands præsident, Vladimir Putin, har underskrevet et dekret, der forbyder eller begrænser import af landbrugsprodukter fra lande, der har indført sanktioner mod Rusland.

Det oplyser Kremls presseafdeling ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Putin har bedt sin regering om at udarbejde en liste over produkter, der skal rammes af importforbuddet. Forbuddet skal vare et år, lyder det fra Kreml.

- Sådanne modtiltag må selvfølgelig udformes forsigtigt, sådan at de støtter russiske producenter og ikke ødelægger det for russiske forbrugere, sagde præsidenten tirsdag om muligheden for at ramme vestlige forbrugere.

Både EU-landene - herunder Danmark - og USA har af flere omgange indført sanktioner mod Rusland.

Landene ønsker at straffe russerne for deres fremfærd i forbindelse med krisen i Ukraine.

Rusland har i forvejen indført en række sanktioner mod vestlige lande, men indtil nu har russerne ikke åbent erklæret, at der var tale om reaktioner på Vestens sanktioner.

Blandt andet har russerne forbudt import af juice og mælkeprodukter fra Ukraine, polsk frugt og grønt samt oksekød fra Australien.

Derudover vil Rusland muligvis gå efter at ramme frugt fra Grækenland og fjerkræ fra USA, skriver russiske medier.

EU's første sanktioner mod Rusland blev indført i marts og er nu udvidet til at omfatte 95 personer samt 23 organisationer og institutioner.

29. juli meddelte EU, at det var slut med lån til en del russiske banker, stop for eksport af visse former for olieteknologi og en våbenembargo.

Flere europæiske lande har sagt, at russiske sanktioner kan skade deres økonomi, men økonomer har samtidig understreget, at Ruslands sanktioner mod EU kan ende med at ramme russiske selskaber og borgere.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip