Putin er rejst hjem: Kalder G20-møde for konstruktivt

Den russiske præsident, Vladimir Putin, har forladt G20-mødet i Australien.

Dermed er Ruslands deltagelse ved topmødet i Brisbane slut tidligere end først planlagt.

Før Putin steg om bord på flyet, takkede han ved en pressekonference den australske premierminister, Tony Abbott, for værtsskabet og kaldte G20-mødet for konstruktivt.

- Vi deler ikke alle synspunkter, men mødets diskussioner var konstruktive og har hjulpet meget, sagde Vladimir Putin.

Den russiske leder deltog i topmøde-sessioner søndag, men han sprang den officielle morgenmad over og holdt altså pressemøde tidligt.

Lørdag oplyste Rusland, at præsidenten ville forlade G20-mødet tidligere end planlagt på grund af en travl kalender.

Beskeden og den tidlige hjemrejse kommer på et tidspunkt, hvor Putin er under intenst pres fra G20-gruppen, som truer med nye sanktioner mod Rusland i forbindelse med konflikten i Ukraine.

Ruslands koldkrigsagtige konflikt med de vestlige lande sendte således lørdag en kuldefront ind over G20-topmødet i Brisbane og overskyggede både ambitiøse planer om at bekæmpe klimaforandringer og drøftelser om den globale økonomi.

USA's præsident, Barack Obama, gjorde det lørdag klart, at "russisk aggression mod Ukraine er farligt for verden," mens den tyske forbundskansler, Angela Merkel, på topmødet har fastslået, at EU overvejer at indføre nye sanktioner mod Rusland.

Rusland afviser Vestens beskyldninger om, at landet spiller en rolle i den seneste eskalering af kampene i det østlige Ukraine. Samtidig afviser russiske myndigheder, at Putins tidlige exit har noget med de andre lederes udmeldinger at gøre.

Ifølge den australske udenrigsminister, Julie Bishop, har Putin været "under en del pres" fra en række andre G20-ledere på grund af krisen i Ukraine og MH17-tragedien.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip