Putin fejrer russisk militærdag på Krim-halvøen

Ruslands præsident, Vladimir Putin, er landet på Krim-halvøen på sit første besøg siden annekteringen af den tidligere ukrainske halvø, skriver Reuters.

Her ventes det, at han vil fejre 69-året for sejren i Anden Verdenskrig ved en militærparade på flådebasen i Sevastopol.

Putin var tidligere fredag også til stede ved den årlige militærparade i Moskva, hvor omkring 11.000 soldater deltog.

Derudover har der været flere mindre parader rundt om i hele Rusland, hvilket også gjorde sig gældende i Sevastopol, hvor der nu er lagt op til et ekstra nummer i anledning af præsidentbesøget.

Flådebasen er strategisk vigtig, da det er Ruslands eneste med adgang til Middelhavet. 19. marts stormede prorussiske demonstranter flådebasen og hejste det russiske flag og det russiske flådebanner.

Overtagelsen af flådebasen skete dagen efter, at Putin godkendte – trods Vestens talrige advarsler - en lov, der indlemmer Krim-halvøen i den russiske føderation.

Den tyske kansler, Angela Merkel, har tidligere kaldt det en "skam", hvis Putin vil bruge mindehøjtideligheden til at besøge Krim-halvøen midt i krisen, skriver AFP.

Krim-halvøen er ligesom det øvrige Østukraine ramt af uroligheder, fordi prorussiske separatister ønsker uafhængighed fra Ukraine.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip