Putin kalder USA's støtte til syriske oprørere ulovlig

Den syriske præsident, Bashar al-Assad, fortjener fuldt støtte fra det internationale samfund, fordi han bekæmper terrororganisationer.

Sådan lyder det fra Ruslands præsident, Vladimir Putin, dagen inden et møde med USA's præsident, Barack Obama.

Putin siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at USA's støtte til moderate oprørsgrupper i Syrien til at bekæmpe Islamisk Stat, IS, er ulovlig og ineffektiv, og at der er eksempler på, at amerikansktrænede oprørere går over til Islamisk Stat med våben fra Washington.

Mødet mellem Obama og Putin skal finde sted mandag, efter at Putin har talt i FN's Generalforsamling i New York.

- I min optik er det imod moderne international lov og FN's charter at yde militær støtte til ulovlige strukturer, lyder det fra Putin i et uddrag af et interview med de amerikanske tv-stationer CBS og PBS, som er offentliggjort af Kreml.

Rusland har de seneste uger optrappet sit militære engagement i Syrien, og USA kritiserer Rusland for at sende kampfly, kampvogne og andet militært udstyr til Syrien for at støtte den syriske hær.

Putin langer omvendt ud efter USA's planer om at træne op mod 5400 syriske oprørere til at kæmpe mod Islamisk Stat i Syrien.

- Det ser ud til, at kun 60 af disse oprørere har fået tilstrækkelig træning, og kun få af dem bærer rent faktisk et våben. Resten er deserteret og gået over til IS med de amerikanske våben, siger Putin.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip