Putin-kritiker slipper med betinget dom i svindelsag

Putin-kritikeren og oppositionspolitikeren Aleksej Navalnij er ved en domstol i Moskva idømt en betinget dom på tre og et halvt års fængsel for svindel i millionklassen.

Domstolen har samtidig fængslet Navalnijs bror Oleg i samme sag, hvor broren har fået en ubetinget fængselsdom på tre og et halvt års fængsel og blev ført bort i håndjern.

Advokaten Aleksej Navalnij var med til at arrangere masseprotester mod Vladimir Putin for tre år siden, og oppositionen opfatter sagen mod ham som politisk. Navalnij selv siger ifølge nyhedsbureauet AFP efter dommen, at der er tale om politisk pres.

Egentlig skulle dommen efter planen først afsiges 15. januar. Ifølge Navalnijs støtter står regeringen bag datoændringen for at undgå en stor demonstration, der var planlagt til fordel for Navalnij i hovedstaden 15. januar.

Han var sammen med sin bror, Oleg, anklaget for at bedrage det franske kosmetikfirma Yves Rocher for 27 millioner rubler, hvilket på daværende tidspunkt svarede til mere end tre millioner kroner.

Yves Rocher har tidligere afvist, at virksomheden skulle have været offer for svindel begået af Navalnij.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip