Putin lover russisk støtte til kurderne i Syrien

Ruslands præsident, Vladimir Putin, sagde torsdag i sit årlige tv-program, hvor russere kan ringe ind og stille præsidenten spørgsmål til præsidenten, at Rusland støtter kurderne i Syrien. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

- De syriske kurdere spiller en afgørende rolle i kampen mod terror, lød det fra Putin.

Rusland har ligesom USA støttet den kurdiske milits YPG i Syrien.

Samtidig har kurderne - i ly af Ruslands luftangreb mod regimets fjender i Syrien - vundet terræn fra oprørsgrupper og den militante gruppe Islamisk Stat (IS) i det nordlige Syrien. Det skriver det norske nyhedsbureau NTB.

Putins udmelding vil sandsynligvis provokere Tyrkiet, som betragter YPG som en terrorgruppe på lige fod med det forbudte Kurdistans Arbejderparti (PKK).

I tv-showet, som har været sendt 13 gange tidligere, havde russere indsendt over en million spørgsmål om alt fra huller i vejene i Sibirien over økonomiske problemer til Ruslands konflikt med Ukraine.

Putin benyttede ifølge Reuters også lejligheden til at blankpolere sit image som en stærk leder, der beskytter Rusland mod udenlandske trusler, samtidig med at han tager sig af befolkningens behov.

Om krigen i Syrien sagde Putin, at Rusland har trukket en betydelig del af sine styrker ud, men at det syriske militær nu er i en situation, hvor det kan udføre seriøse militære offensiver med støtte fra de tilbageværende russiske styrker.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip