Putin til FN: Enorm fejl ikke at hjælpe styret i Syrien

Ruslands præsident kalder det "en enorm fejl", at verdenssamfundet ikke støtter styret i Syrien med at nedkæmpe terrorgrupper i landet.

- Vi mener, at det er en enorm fejltagelse, når man nægter at samarbejde med Syriens regering og landets væbnede styrker, som tappert bekæmper terror ansigt til ansigt, siger Vladimir Putin i en tale i FN's Generalforsamling.

- Vi bør indse, at der ikke er andre end præsident Assads styrker og kurdiske militser, som virkelig bekæmper Islamisk Stat og andre terrorgrupper i Syrien.

Dermed siger den russiske præsident, at den militære koalition ledet af USA i Syrien, ikke gør nogen forskel.

Amerikanerne opererer i det krigshærgede land uden invitation fra Assad-styret modsat Rusland, som sender våben og soldater til militæret i Syrien.

Putin skal efter sin tale i New York mødes med den amerikanske præsident, Barack Obama.

Det ventes, at de to magtfulde ledere skal drøfte netop konflikten i Syrien, som er kilde til nationale, regionale og kontinentale udfordringer af historiske dimensioner.

Obama fordømte i sin tale tidligere mandag Ruslands aktuelle oprustning i Syrien.

Den amerikanske præsident kaldte Syriens præsident, Bashar al-Assad, en tyran, og han sagde, at styret i Syrien "kaster tøndebomber og slagter børn".

Putin langer i sin tale også ud efter lande, som med militære indgreb har skabt uro i Mellemøsten og Nordafrika. USA har ført an i de konflikter, som Putin hentyder til.

Den russiske præsident nævnte ikke direkte USA.

- Jeg kan ikke lade være at spørge dem, der har skabt denne situation. Men jeg frygter, at ingen vil besvare mit spørgsmål, siger Vladimir Putin.

Putin siger, at invasionerne i regionen har ført til "anarkistiske stater" befolket af "terrorister".

/ritzau/

 

Dagens Gossip